Джон Дениъл Дейвидсън, The FederalistПо време на мандата си като вицепрезидент

...
Джон Дениъл Дейвидсън, The FederalistПо време на мандата си като вицепрезидент
Коментари Харесай

The Federalist: Всички знаят - семейство Байдън търгуваше с влияние и вземаше подкупи

Джон Дениъл Дейвидсън, 

The Federalist


По време на мандата си като вицепрезидент Джо Байдън употребява псевдоними, с цел да прокарва корупционните схеми на фамилията си, написа The Federalist. В същото време той не криеше изключително търговията си с въздействие, тъй като не смяташе, че ще бъде хванат. Изобщо не е загадка: семейство Байдън търгуваше с въздействие и вземаше подкупи - и не се и опитваха доста да го скрият.

В края на предходната седмица Надзорната комисия на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати изиска от Националния списък нередактираната работна преписка на Байдън, в това число под псевдоними, които той употребява по време на вицепрезидентството си: Робърт Питърс (Robert Peters), Робин Уеър (Robin Ware) и Дж. Р. Б. Уеър (RB Ware).

Точно по този начин, като вицепрезидент Байдън използваше псевдоними.

Сред документите, които ръководителят на комитета Джеймс Комър изиска от Националния списък, е имейл, адресиран до „ Робърт Питърс “ – т.е. Байдън – със заглавие „ Карта с графика за петък “. Имейлът включва атачмънт с детайлности за плануван телефонен диалог сред Байдън, тогавашен вицепрезидент, и украинския президент Петро Порошенко. Той е извършен през май 2016 година Единственият човек, включен да получи копие на писмото, е Хънтър Байдън.

Не е ли любопитно? Защо Байдън би употребявал псевдоним, с цел да даде тази информация на сина си? И в случай че в действителност е имало „ безспорна стена “ сред задграничните бизнес схеми на Хънтър и отговорностите на татко му като вицепрезидент (както Байдън неведнъж е заявявал), за какво е споделил на сина си за планувания си телефонен диалог с президента на Украйна? Особено откакто по това време Хънтър беше в борда на шефовете на Burisma, украинска енергийна компания, която неотдавна беше разследвана.

Знаем за какво. Цялата страна знае за какво. По същата причина Байдън, който беше вицепрезидент, пиеше кафе и ходеше на обяд с задграничните бизнес сътрудници на сина си. По същата причина Хънтър се обаждаше на татко си и го включваше на високоговорител по време на бизнес срещи. По същата причина Байдън сътвориха цяла мрежа от фиктивни компании, с цел да получат десетки милиони долари от олигарси от Русия, Казахстан, Украйна, Румъния и Китай.

Причината е елементарна: семейство Байдън е корумпирано. И са корумпирани по най-очевидния и понятен метод. Като вицепрезидент Байдън беше доста всесилен човек. Той употребява тази власт, с цел да служи на непознатите олигарси, които направиха него и фамилията му богати. Всичко е доста просто.

И Байдън даже не се опитваше да го крие прекалено много. Всъщност това е може би най-показателният аспект в цялата история. Помислете за това. По време на телефонния си диалог с президента Порошенко през май 2016 година Байдън към този момент беше принудил украинското държавно управление да уволни основния прокурор на страната Виктор Шокин, който разследваше Burisma. Няколко седмици по-късно Хънтър още веднъж получи копие от имейл, адресиран до Байдън (отново под псевдонима „ Робърт Питърс “): този път става дума за графика на татко му за идващия ден, когато трябваше да се срещне с украинския министър председател Владимир Гройсман. И незабавно след тази среща Белият дом разгласи нов пакет от помощ за Киев.

Припомняме, че Байдън беше представител на президента Обама, отговарящ за политиката по отношение на Украйна, от пролетта на 2014 година, т.е. откакто Русия нахлу и анексира Кримския полуостров. През май същата година Хънтър заема място в борда на шефовете на Burisma, която му заплаща умопомрачителните 83 000 $ на месец макар цялостната му липса на опит в енергийния бранш (Бившият бизнес сътрудник на Хънтър, Девън Арчър, неотдавна разкри, че същинската „ стойност “ на Хънтър е „ марката Байдън “, т.е. достъпът до Джо Байдън).

Какво друго се случваше по това време? На 26 май 2016 г – същия ден, в който Хънтър беше включен в копието на имейла за телефонно позвъняване на Порошенко – Доналд Тръмп мина нужния предел за брой делегати, с цел да бъде номиниран като претендент на Републиканската партия на президентските избори. От към средата на април стана ясно, че Тръмп има възможност да завоюва първичните избори на Републиканската партия, само че до края на май това беше на практика обезпечено.

Няма да е пресилено да се каже, че Байдън евентуално е предположил - както огромна част от Вашингтон - че Тръмп има дребен късмет да победи Хилъри Клинтън на общите избори през ноември. И в случай че Клинтън беше в Белия дом, Джо Байдън въобще нямаше да се тормози, че някой може да стартира да задава въпроси по отношение на присъединяване му в уволнението на Шокин или връзките му с задграничните покупко-продажби на Хънтър, както в последна сметка направи Тръмп. Нямаше да се тревожи за следствията на Републиканската партия, които се опитваха да схванат за какво се употребяват псевдоними, комплицирана мрежа от фиктивни компании и заплащания от задгранични олигарси.

С други думи, администрацията на Клинтън би си затворила очите за крещящата търговия с въздействие на Байдън като цяло. (В последна сметка самите Клинтънови овладяха търговията с въздействие посредством своята Глобална самодейност на Клинтън).

Може би по тази причина Байдън не се опитваше доста да скрие какво прави. Той просто в никакъв случай не си е и помислял, че ще бъде заловен, защото не е очаквал републиканците да победят. Плюс това той евентуално в никакъв случай не си е представял, че успеха на Тръмп ще го принуди самичък да се кандидатира за президент през 2020 година

С други думи, повода за безхаберието на Байдън е банална надменност. И в този момент, когато републиканците започнаха да го ревизират, доказателствата за машинация се усилват. Вече е явно, че не е имало " безспорна стена " сред покупко-продажбите на Хънтър Байдън и вицепрезидентството на Джо Байдън и че първият е изцяло подвластен от втория за всичко. Целият бизнес на Хънтър Байдън беше да обезпечи достъп до татко си, който пък влияеше върху политиката, получавайки доста пари в подмяна.

Корпоративните медии може да продължат да се преструват, че " няма доказателства ", свързващи задграничните покупко-продажби на Хънтър с татко му. Освен в случай че самият президент не излезе и не каже, че е вземал подкупи, пресата ще продължи да се придържа към своите нелепи изказвания.

Суровата истина обаче е, че просто няма друго рационално пояснение за схемите на Хънтър и държанието на Джо и всеки в Америка го знае.

Джон Дениъл Дейвидсън е водещ редактор във The Federalist

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР